fbpx

Peter Björklunds Måleri – intervju

True Story – Peter Björklunds måleri

”Jag vet av egen erfarenhet hur bra man mår av att träna” – säger Peter Björklund, ägare av Peter Björklunds Måleri AB. Peter startade företaget vid 19 års ålder och har varit aktiv inom idrott och framförallt ishockey i över 40 år, både som spelare och tränare. Under våren 2017 tog Peter kontakt med True Workout för att hitta en bra träningsform för sina 10-talet anställda målare. Peter var övertygad om de positiva effekterna träning ger både den enskilde medarbetaren men också firman och företaget. Beslutet togs, medarbetarna informerades: ”Vi kommer att göra detta, obligatorisk på arbetstid, som ett gemensamt avslut på arbetsveckan” var Peters besked till hans anställda.

Vilka är de största utmaningarna?
– Peter ”Att kunduppdragen är spridda över ett stort geografiskt område, som målerifirma har vi kunder både ute i Skärgården och norr om stan och då kan det bli långt att ta sig till träningen. Träningen har dock blivit en del av arbetet, det gäller bara att tänka om, organisera sig och planera in träningen som vilket annat uppdrag”

Vad är då effekterna av denna satsning?
– Peter ”Jag ser det som ett avslappnat personalmöte, med en mer uppsluppen stämning där alla släpper masken, och visar ömsesidigt respekt för varandra. Jag tror att Teamkänslan och samarbetsförmågan kommer att stärkas över tid. Jag ser företaget som ett lag, där vi spelar tillsammans för att göra mål! Jag ser redan att gruppen blivit starkare och att samarbetsförmågan förbättrats. På sikt tror jag också att vi som arbetsgivare blir mer attraktiva, och kan attrahera nya medarbetare och behålla befintliga.”

Har du något tips, råd du vill dela med dig av till andra företagare?
– Peter ”Lyfta det positiva, frigöra endorfiner genom träning, lyckorus, skadeförebyggande, umgås på ett avslappnat sätt, och win-win för både arbetsgivare och anställda!”

 

Företagsträning som gemenskapsbyggande hälsosatsning

Vi på True Workout är väldigt glada över hälsosatsningen på Peters företag. Vår målsättning är att sänka hälsotrösklarna. Genom att specialisera oss på gemenskapsbyggande utomhusträning och använda kroppen som träningsredskap, erbjuder vi ett träningskoncept som förser oss med frisk luft och kamratskap. Det påverkar både den fysiska och mentala hälsan positivt. Vi precis som Peter har en övertygelse om att träning har egenskaper som:
• Förbättrar företagets hälsa
• Stärker Employer Branding
• Attraherar nya talanger
• Minskar sjukskrivningar
• Ökar energi och prestationen
• Förbättrar samarbetsförmågan

 

Peter Björklunds Måleri AB

PBM Måleri AB är det lilla företaget med de stora kunderna. Vi sticker ut genom vårt fokus på kvalitet, långsiktiga kundrelationer och frihet under ansvar för våra medarbetare. Vi är ett familjeföretag som jobbat med måleri i drygt 30 år. Vi utför alla i branschen förekommande målningsarbeten.

 

För kontakt och mer information klicka här eller kontakta Micael Larsen direkt om du är intresserad av företagsträning i just Sjöstan!
070 – 243 79 63
micael.larsen@trueworkout.se

peter björklunds måleri