fbpx

Magträning

Magträning

Magträning relaterar de flesta med sit-ups och önskvärd fettförbränning för magen. Vad är magträning och core träning och varför är det viktigt att träna magen? Magens muskulatur jobbar tillsammans med en del av ryggens muskulatur för att stabilisera oss. Magens och ryggens muskulatur är det vi kallar bålmuskulatur. Bålen är kanske kroppens viktigaste muskelparti. Det är bålens muskulatur som skyddar vår ryggrad, och därmed våra nervtrådar, från att hamna i ofördelaktiga positioner. Att stärka upp bålen gör att vi undviker skador och vanliga ålderssymptom så som ländryggsvärk eller höftproblem.

Bålstyrka

Genom en god bålstyrka sätter vi ryggraden i en stabil och bra position som tillåter oss att nyttja vår fulla styrka, snabbhet, koordination och rörlighet. De flesta av oss går tyvärr omkring med en undermålig bålmuskulatur eller en undermålig bålaktivering vilket skapar värk och smärta i bland annat ländrygg, höft, axlar och nacke (och kan därmed även leda till spänningshuvudvärk). Vi jobbar alltid med att säkerställa ryggradens position först genom att stärka upp bålen. Det vi har märkt är att allt från stillasittande människor till elitatleter behöver underhålla och stärka sin bålmuskulatur genom individuellt anpassade övningar för att få ut mesta möjliga av sin prestation i idrotten men även livet.

Kan man bränna fett genom magträning?

Det finns inget som heter punktförbränning och det går alltså inte att bara göra magövningar för att bränna fett på magen. Vi behöver varva styrketräning och konditionsträning samt sköta kosten för att få en så bra förbränning som möjligt.

Vad är bra magträning?

Variera din träning och se till att träna framförallt den inre bålmuskulaturen. Det kan vi göra genom övningar så som plankan, ab twist, benlyft, mountain climbers och hollow body. Sit-ups tränar framförallt raka magmuskulaturen vilket också är bra men för att bli så starka som möjligt och för att stabilisera ryggen behöver vi varva med olika typer av bålövningar, inklusive ryggövningar.

 

Är du i behov av att stärka upp din bålmuskulatur? Prova ett av våra Core-pass eller ta hjälp av en PT för att få hjälp med ett träningsschema. Kontakta oss på info@trueworkout.se eller anmäl ditt intresse för en kostnadsfri konsultation nedan där vi kan prata om vad just du behöver och hur du ska nå ditt mål.

  För- och efternamn*

  Telefonnummer*

  E-post*

  Välj plats (skrolla för fler alternativ)

  Önskad träningstid

  Hur hittade du oss?

  True Workout kommer att använda den information du tillhandahåller på detta formulär för att vara i kontakt med dig och för att tillhandahålla uppdateringar och marknadsföring:

  Nyhetsbrev?*

  Du kan när som helst ändra dig genom att klicka på avregistreringslänken längst ner i mailen.
  Jag vill ha nyhetsbrev med träningstips och kampanjer.Nej tack, inga nyhetsbrev

  Meddelande

  Jag har tagit del av och godkänner medlemsvillkor och beskriven hantering av mina uppgifter.