Baconinlindad ostfylld kycklingfilé 4 port.
En lättlagad maträtt med få ingredienser men med mycket energi och näring. Kycklingen bidrar med proteiner (byggstenar) i mängder och bacon samt ost bidrar med fett (energi för livet). Detta serveras med potatis och grönsaker av eget val. Förslagsvis broccoli och paprika.
Ingredienser:
4 bakpotatisar
4 kycklingfiléer
100g naturell färskost
1 tsk salt
1 krm peppar
1 pkt bacon
500 g broccoli
1 röd paprika
Såhär gör du:
1. Skölj och picka potatisen. Baka den i mikrovågsugnen på full effekt (max 800″) i 16-18 minuter.
2. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna och fyll dem med färskosten. Krydda med salt och peppar. Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna och fäst ihop dem med trästickor.
3. Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller i grillpanna ca 12 minuter runt om. Kontrollera att kycklingen är färdig dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
4. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skiva paprikan.
5. Låt rinna av. Servera kycklingfiléerna med bakpotatisen broccoli och paprika.
Smaklig måltid!