fbpx

Birgitta intervju

Träna bort ryggvärk – Birgitta Rasmussen förändrade sitt liv

Träna bort ryggvärk

       Varför tog du beslutet att börja träna med True Workout?

För att jag har haft stora problem med ryggvärk i nästan 30 år och beslutet att börja med True Workout var från början pga att jag fick förtroende för Lucas. Det är sedan jag har upptäckt hur mycket jag älskar att träna just utomhus. Det är underbart.

       Vilka åtgärder har du gjort tidigare?

Jag har under många år gått på både smärtbehandling och andra behandlingar. Osteopati var den behandling som blev en första vändpunkt. Har även testat många olika former av träning under dessa år såsom styrketräning på Nautilus, Pilates, Yoga, gympa, etc men jag har hela tiden blivit sämre i ryggen av allt jag har provat tidigare.

       Vilka förväntningar och målsättningar hade du?

Jag hade från första början inte så stora förväntningar eftersom allt jag provat innan inte har funkat. Men så snart jag märkte att det fungerade och faktiskt gav effekt började jag hoppas på att få mindre värk och bli rörligare i kroppen. Både förväntningarna och målsättningarna har förändrats under tidens gång, i takt med att jag blivit bättre och bättre har jag kunnat höja dessa.

Hur känns det idag efter när du tittar i backspegeln? Blev resultatet som du förväntat dig?  

Jag är otroligt glad och lycklig över att jag vågade prova och lita på Lucas och att jag har fortsatt med detta. Hela mitt liv har förändrats. Jag har en helt annan inställning. Trots att jag fortfarande har värk ibland har jag framför allt lärt mig lita på min kropp och inse att jag kan träna andra delar i kroppen just då och upptäcker att det mår den ”för dagen dåliga delen” också bättre av. Jag känner mig frisk på ett sätt som jag inte har gjort på många många år. Det blev mycket bättre än jag någonsin hade trott.

       Har du kommit till insikt med något under loppets gång?

Att det är så här jag vill leva. Att jag älskar att träna utomhus. Att jag kan lita på min kropp. Att jag måste fortsätta livet ut för att bibehålla den förbättring jag fått.

       Hur ser ditt liv ut idag jämfört med tidigare?

Helt förändrat. Förutom att jag är gladare, piggare, sover bättre, mår bättre på alla sätt och vis så vågar jag leva mer, alltså vågar göra mer saker för att jag kan lita på kroppen igen. Min värld har sakta men säkert blivit större.