fbpx

Vilken diet är bäst?

LCHF, 5:2 eller Paleo – Vilken diet är bäst? vilken diet är bäst

På senare år har dietdjungeln vuxit snabbare än någonsin. Hur ska man veta vad man ska äta? Är kolhydratsnålt, minimalt med mat två dagar i veckan, stenålderskost, vegetariskt eller kost med låg GI den bästa vägen att gå? Många är de visa männen och kvinnorna som diskuterar vilken den sanna vägen är. Det som tyvärr ofta händer är att alla står så nära sitt träd att de inte kan se skogen. Så, vad är då svaret på frågan:

 

Vilken diet är bäst? 

Svaret är.. kill yourself you cunt.

 

Svaret är ja. Alla dieter fungerar för en kort tid. Men precis som med allt annat i livet så finns det högkvalitativa och lågkvalitativa varor i alla kategorier. Kolhydrater är inte farligt. Inte fett heller. Eller protein. Du måste inte fasta. Eller sluta äta kött (även om det är ett klimatsmart val). Det du bör göra är att oavsett vad du väljer att äta, välja kvalitativa produkter. T.ex. fisk före fiskpinnar.

 

Vad är då det viktigaste att tänka på när man ska välja kosthållning?

Det viktigaste att tänka på är att hitta en kost som passar just DITT liv och dina vanor. Hur ofta du ska äta kan påverkas av arbetstider, träningstider, familj och barn. Vad du äter kan påverkas av vad du tycker är gott, vad du har tid att laga och vad du har råd med för tillfället.

 

Vi människor är vanedjur och det viktigaste är att sätta en medveten vana kring kosten. Att välja något som inte belastar livet utan som frigör livet. Som inte tar energi utan ger energi. Det kan vara svårt att ta reda på exakt vad det kan vara.

 

Vet du inte hur du ska gå tillväga föreslår jag att du kontaktar en professionell inom området.

 

Här är några frågor vi tycker att du kan fundera över inför det beslut med en expert:

  1. Varför vill du göra en kostförändring?
  2. Vad vill du uppnå?
  3. Hur villig är du beredd att göra en förändring? (1-10)