fbpx

Utomhusträning på vintern

Träna ute på vintern

Det flesta av oss älskar att träna utomhus när det är sommar, sol och grönt gräs. Kanske är det inte lika lockande med träning nu när mörkare och kallare tider kommit. På True Workout har vi sedan starten 2012 alltid erbjudit utomhusträning året om oavsett väderförhållanden.

Lana Murphy, delägare och gruppträningscoach på True Workout berättar varför alltfler borde träna utomhus även under vintermånaderna.

True Workout i Stockholm erbjuder över 170 klasser per vecka varav majoriteten är utomhus. Vi har haft utomhusträningsgrupper i åtta år och erbjuder tidiga morgonpass, lunchpass, kvällspass och helgspass varje vecka i Vasaparken, Trekantsparken, Lumaparken, Tessinparken, Ålstensängen och Sjöberg.

– Även om morgon och kvällspassen är mörka vissa tider av året vet vi att människor mår som allra bäst när vi vistas utomhus. Vi vill erbjuda svenska folket något mer än bara svett och träningsvärk, säger Lana Murphy. Vi vill erbjuda en upplevelse och en träningsform som ger oss en utmaning, är prestigelös och lättillgänglig.

Kläder för utomhusträning – vikten av förberedelse

Att träna utomhus på vintern är det bästa som finns om du förbereder dig väl. Att komma ut och röra på sig, andas frisk luft och träffa glada träningskompisar, är precis vad vi nordbor behöver under årets mörkaste månader. För att inte lida av det kalla och blöta vädret är det viktigt att du har:
– Varma strumpor
– Fodrade handskar, gärna vattensäkra
– Underställ
– Lager-på-lager
– Liggunderlag
– Skor med grepp eller broddar att sätta på
– Mössa

#Utomhus365 handlar inta bara om att du tränar 365 dagar utan det är ett bevis på att du ALDRIG låter vädret hindra dig från din träning, dina mål eller din kvalitetstid!

 

Frisk luft och solljus under vinterhalvåret

Här i Sverige har vi korta somrar och långa mörka vintrar, och gör det än mer viktigt för oss att tillbringa tid utomhus, Både för att ta vara på dagsljus och för att få frisk luft, eftersom vi annars försöker befinna oss inomhus så mycket som möjligt på vintern.

Fördelar med utomhusträning

  • Lättillgängligt.
  • Unik upplevelse varje gång då terräng, väder och omgivning förändras konstant.
  • Ökar energi samt minskar negativa känslor såsom anspänning, förvirring, ilska och depression.
  • Nivåer av stresshormoner sjunker.
  • Naturen är bevisat läkande och kan sänka blodtryck och öka stresstålighet.

För grundarna till företaget var det självklart att erbjuda utomhusträning då de har en stor passion för natur, äventyr, upplevelser och utomhusaktiviteter.

Låt oss vara ärliga, det är en period kvar av mörkare och kallare tider. Men när alla andra går in i idé så blir vi starkare, friskare och gladare genom att ta vara på den friska luften även under de kyligare månaderna.
Vi som tränar ute på vintern tillhör kanske en minoritet, men vi är ett tuffare gäng!

 

Vill du vara med oss?