fbpx

True Workout + skolgymnastik = Sant

True Workout gör debut på Viktor Rydbergs skolgymnastik!

I vår ambition att bjuda in ungdomar, gratis, till vår gruppträning för att hjälpa dem stärka sin självkänsla, sin gemenskap och sin hälsa hade vi efter samtal med Viktor Rydbergs Skolor besämt att vi skulle hålla True Workout under 3 st skolgympaklasser för elever i årskurs 7-8. Så här gick det..

Tjejer för sig och killar för sig

Det som slog oss hårdast var att det faktum att alla tjejer satt på ena sidan och alla killar satt på andra sidan. Det var otroligt att se att det fortfarande är så i skolan. Det andra som slog oss är att det inte bara är vuxna som är i behov av rörlighetsträning.  Precis som alltid började vi med en uppvärmning beståendes av rörlighetsträning i kombination med samarbetsträning. Vilken succé! Barnen började prata med andra än sin bästa vän och skrattade friskt åt hur jobbigt det kunde vara med rörlighetsövning.

Träningen

Efter uppvärmningen så körde vi 2 st Wod:ar där målet var att samarbeta med så många som möjligt och pusha varandra så att laget presterade så bra som möjligt. Det vi märkte var att det inte krävdes mycket alls för att få de olika grupperingarna att splittras och jobba med de andra i klassen och inte bara sina närmaste.

Vad var kul idag?

Efter träningen så samlades vi och ställde frågan ”Vad var kul idag?”. Svaren var många och gjorde både mig och Jonina glad.

  • Rörlighetsträningen/Yogan (Det vanligaste svaret)
  • Att jobba i lag
  • Att prata med alla
  • Att få springa fritt
  • Att testa något nytt

Vad tar vi med oss?

Jag tror att vi verkligen lärde eleverna en hel del, men frågan är om inte vi lärde oss mer av de ca 60 elever vi fick möjligheten att träna under deras skolgymnastik. Det är skillnad på ungdomar och vuxna. Det är tydligt. Men likheterna är fler än olikheterna. Vi såg att träning fungerar alldeles utmärkt för att spränga grupperingar och bygga en större gemenskap där alla kan ha kul med varandra. Där alla kan och vill hjälpa varandra framåt. Vi hoppas, och vi kommer att kämpa för att nå ut till ungdomar och visa dem att träning kan vara så mycket mer än ångest, svett och träningsvärk. Det kan vara ett sätt att bygga en god självkänsla, en trygghet i en större gemenskap och en starkare och gladare kropp.

skolgymnastik

Tack Viktor Rydberg för att vi fick träna med er! <3 

//Coach Micha & Coach Jonina