fbpx

True Story – Lucas Fierro Smith

True Story – Lucas Fierro Smith

Grundare och VD True Workout

Varför träning?

Träning har gjort mig stark, självsäker och skänkt mig fantastiska upplevelser.  Jag tror dock att de främsta anledningarna har varit lekfullheten, gemenskapen och lärdomarna. Träning har varit en fostrande miljö, där jag har fått möjligheten att lära känna mig själv som individ, men också fått möjligheten att träffa andra och förstå min roll i större sammanhang. Idag är träning ett forum och en aktivitet som ger mig god hälsa, givande relationer och livskvalitet.

lucas fierro true workout

Hur tränar du?

Som barn spelade jag ishockey och spontanidrottade för att det var kul. Som tonåring blev det gym och mer fokus på tunga vikter och estetiska ideal. Idag har jag inga ambitioner på att jaga några kroppsideal, jag tränar mest för att det är roligt, och för att jag vill må bra, att jag håller mig vältränad är bara ett resultat av att jag tränar dagligen. Min dagliga rutin består främst utav jogging eller cykling till jobbet samt ett organiserat utomhuspass med vänner, familj eller arbetskollegor. Har jag tid och lusten faller sig på så kan det slinka in lite skivstångsträning.

Varför funktionell utomhusträning?

För att det är den träningsformen som passar mitt liv bäst. Trots att träning är en stor del av mitt liv så vill jag hinna med annat också, utomhusträning ger mig mest livskvalitet per investerad krona. Funktionell utomhusträning ger en enorm frihetskänsla. Med lite kunskap kan man träna när som helst, vart som helst och med vem som helst. Man behöver inte förhålla sig till något schema, öppettider, utrustning eller priser. Man kan göra det med familjen, vännerna, kollegorna, helt plötsligt finns det inga ursäkter, bara möjligheter. Dessutom ger utomhusträning positiva effekter som inomhusträning inte kan erbjuda. Ett gym i ständig förändring, dagsljus och frisk luft.

Är det inte obekvämt när det är kallt eller dåligt väder?

Absolut, visst finns det väderlekar som är mer obekväma och mer utmanande. Men livet är inte lätt, det gäller att träna och förbereda sig för det. Jag har dock upptäckt att det bara är att klä sig för situationen, man kommer inte med skridskor till fotbollsträningen..

Läs intervjun med kompanjonen Lana.