fbpx

True Athlete, Dida Rashidi

Dida Rashidi

Nu är fotbollssäsongen över för de flesta lagen. För många innebär det ledighet från fotbollen och en oviss tid innan träningarna kommer igång igen. Dida Rashidi har dock bestämt sig för att ta vara på denna tid och ta eget ansvar för träningen. Han kommer att köra individuell fysträning med  True Workout. Dida är en av totalt 10 st spelare som ingår i True Workout Athlete. True Workout Athlete är en tjänst för lagidrottare som vill ta eget ansvar för sin utveckling. ”Vi erbjuder en individuell utvecklingsplan, något som de flesta klubbar inte mäktar med. Det finns många duktiga fystränare ute i klubbarna men det finns inte tid och resurser att hjälpa alla individer i en trupp” säger Lucas Fierro Smith, personlig tränare och grundare av True Workout. ”Jag har hjälpt spelare i den absoluta världstoppen. Spelare som spelar för de största och mest resursstarka organisationerna inom ishockey och fotboll, inte ens där klarar man av att tillgodose varje individs utveckling. Vi på True Workout tror att lagidrottare måste se sig själva mer som individuella idrottare, inte förrän då kommer man att ta fullt ansvar för sin utveckling och karriär”, tillägger Lucas.

INTERVJU

Namn: Dida Rashidi, ”Jokern”
Ålder: 23 år
Klubb: IK Frey
Position: Mittfältare
Mål: 13 st
Assist: 6 st
Andra uppdrag: Svenska Futsal Landslaget (Inomhusfotboll)

Vad är dina mål som fotbollsspelare?
Att komma så långt som möjligt, helst utomlands. Det ska jag göra genom att träna mer än de andra och vara dedikerad till mitt jobb.

Vem har du som förebild?
Andres Iniesta, jag tycker om hur han behandlar bollen, hur han ”tänker fotboll” och hans karaktär, både på och utanför planen.

Vad anser du att du måste förbättra för att lyckas med dina mål?
Jag måste få bättre fysik. Jag behöver bli starkare i kroppen och bli snabbare både på kortare och längre sträckor.

Hur var din syn på Fysträning innan du började här?
Förut var målet med fysen endast att klara av att spela 90 minuter.  Trots det dök skador upp.

Hur är din syn på Fysträning nu?
Mycket roligare, nu förstår jag varför jag behöver detta. Innan gjorde jag bara saker för att tränaren sa att jag måste. Nu känner jag mig starkare och mindre orolig för att bli skadad. Jag kan påverka min fysik.

Vad har du lärt dig hos True Workout?
Mycket, på dessa 5 veckor har jag lärt mig hur man hanterar kroppen genom prehab. Mitt löpsteg har jag fått större förståelse för så det har jag utvecklat. Jag har förändrat min kost helt och det har gjort mig mycket piggare. Jag återhämtar mig snabbare och det är nog mycket tack vare kosten.

Skulle du rekommendera andra att gå True Athlete?
Till 100%, här får jag den individuella hjälpen som man behöver i en lagidrott som fotboll. Det är kul att träna fys nu, jag känner att jag fått en annan syn och kunskap. Motivationen har ökat nu när jag förstår varför jag ska fysträna och man känner verkligen resultatet.

Kommer du fortsätta din satsning hos True Workout?
Det kommer jag att göra så länge jag har som mål att bli fotbollsproffs.

/Dida Rashidi