fbpx

Träning för seniorer

Träning för seniorer

Under 2016 påbörjar True Workout sin satsning på seniorhälsa och träning för seniorer. Vi tycker att träning och hälsa är något som alla skall kunna ta del av, från barnsben och ända in i slutet. Seniorer är den grupp som kanske är mest i behov av träning och hälsosamma livsstilsvanor, men ändå är det den grupp som minst innefattas av hälsotrenden. Under hösten utbildade vi oss för att lära oss mer om seniorträning och seniorhälsa. Nu tänker vi satsa på träning anpassad åt våra äldre medmänniskor. Vi börjar vår satsning med ett samarbete med ett äldreboende för dementa. Parallellt startar vi träning individuellt och i grupp i våra lokaler runt om i Stockholm. Vi kommer erbjuda personlig träning för en person och upp till fyra personer för den som uppskattar att dela upplevelsen med sin livspartner eller vän. Vår målsättning är att förvandla träning till något som ger energi och tillför ökad livskvalité.

Bakgrund

Anledningen till denna satsning är två.

  1. Rörelseglädje
  2. Mina föräldrar

Mina föräldrar är stora förebilder och jag har mycket att tacka dem för den jag är i dag. Det var de som introducerade och uppmanade mig till rörelse vid ung ålder. Jag hittade rörelseglädjen genom att i tidig ålder spendera kvalitetstid på Friskis & Svettis med min familj. Sedan dess har träning varit en stor del av min identitet och vardag. Idag är det mitt yrke och jag älskar att se, uppleva och analysera mänsklig rörelse. Jag och mina föräldrar spenderar än idag kvalitetstid genom rörelse och en aktiv vardag. Detta vill vi fortsätta att göra i många år till och nu vill vi ge tillbaka genom att inspirera och uppmana fler seniorer och familjer att röra på sig. Vi har upptäckt att träning ger mer än en stark fysik, den bygger var och en av oss, vår självkänsla och vårt självbestämmande men den ger oss också en social samvaro och tillhörighet.

True Workout Senior

För oss som arbetar på True Workout innebär åldrandet mer än att bara gå i pension. Vi ser det som ett tillfälle att börja upptäcka sådant som vi tidigare inte haft tid med, livet efter alla ofrånkomliga krav. Vi på True Workout erbjuder en social gemenskap för seniorer som ger trygghet och mod att träna så att en ökad livskvalitet kan uppnås.  Med funktionella och utmanande rörelser stärker vi upp fysiken så att den seniora kroppen kan röra sig obehindrat samt vara självständig resten av livet.

 

Är du intresserad av vår seniorträning eller känner du någon som skulle behöva det? Läs mer nedan.

SENIORTRÄNING