fbpx

Träning för mammor

Träning för mammor

Insikt – Livets viktigaste uppdrag

Ta hand om dig själv så får du mer energi till att vara en glad och stark mamma.
Det absolut viktigaste för en nybliven mamma är barnets behov – självklart. Men detta innebär inte automatiskt att just träningen bör prioriteras bort. Tvärtom. Kom ihåg att barn gör som du gör och inte som du säger. Inspiration och rutiner tidigt i livet borgar för livslånga resultat.

Träna smart och skynda långsamt.

träning för mammor

Stresshantering – Att få ihop det

Genom att ta dig tid för träning så blir du en starkare och friskare mamma – och kan uppfylla barnets behov ännu bättre och mer energiskt. Ett sätt att få ihop träningen med mammalivet är att träna tillsammans med din bebis. Hemma eller utomhus i samband med en barnvagnspromenad. Då kan du till exempel passa på att ta igen lite sömn när bebisen sover middag. Att vila är viktigt, för såväl muskeluppbyggnad som annan återhämtning. De dagar då du har mer energi, känner dig piggare och mer utvilad är det ju ett bra tillfälle att träna hemma när bebisen sover.

Näring – Hormonell Balans

  1. Syre – Ta ett par djupa andetag och stressa ner.
  2. Vatten – Drick 2-3 liter vatten om dagen för god vätskebalans.
  3. Mat – Ät grönsaker, kött, nötter och frön, en del frukt, lite stärkelse och undvik sockret.

Kom ihåg att du klarar dig ett par minuter utan syre, någon dag utan vatten och minst 1 månad utan mat, ändå fokuserar vi alltid på maten.

  • Följ råden till 100%, 80 % av tiden
  • Kvalitet före kvantitet (ekologiskt, närodlat etc)

Rörelse – Hur ofta ska jag träna?

Träna korta och regelbundna träningspass. Det brukar vara enklare eftersom det behövs mindre tid per gång, dessutom påstås det vara bättre för mjölkproduktionen. Långa träningspass gör dig väldigt trött, särskilt med tanke på omständigheterna och kanske mindre nattsömn än genomsnittligt.

När du tränar – om det gör ont någonstans – avbryt omedelbart, det är kroppens sätt att tala om att något är knasigt. Kontakta din läkare eller barnmorska.

Börja stärka de inre magmusklerna

De inre magmusklerna (framför allt transversus) behöver stärkas för att hålla bäckenet i rätt position och för att kunna parera rörelser med snabba start och stopp. Vanligt vid många träningsformer och idrotter. Många gör misstaget att inte bygga upp kroppen inifrån först.

Komplettera träningen med en aktiv vardag

När du har kommit igång kan du komplettera styrketräningen med valfritt antal barnvagnspromenader i valfritt tempo och längd, beroende på hur kroppen känns. Börja kort, sakta och säkert – ledord för träning för mammor.

Vårt jobb är att inspirera och vägleda så att du kan aktivera dig mer i din vardag. Vår målsättning är att förvandla träning för mammor till kvalitetstid. Om du vill delta på våra barnvagnsträningar kan du läsa mer eller anmäla dig nedan.