fbpx

Träna ute

Träna ute

Träna ute är något som människan är bekant med sedan urminnes tider. Människan har spenderat större delar av sitt vakna liv utomhus. Man har arbetat så väl som spenderat sin motion rekreationstid ute. Allt från promenader, joggingturer till lagsporter och olympiska spel har historiskt utövats utomhus. På senare tid har många idrotter och fysiska aktiviteter flyttat in innanför husets fyra väggar. Att träna utomhus har de sista åren fått en pånyttfödelse och det har blivit alltmer populärt.

Cirka 75 % av den europeiska befolkningen lever idag i urbana miljöer, vilket har tagit människor lite längre ifrån naturen. Ett av våra mål med True Workout är att motivera människor till mer fysisk aktivitet och mer tid ute i naturen. På så sätt kan vi börja motverka de negativa resultaten av vår moderna livsstil.

träna ute

Övningar för att träna ute

Här kommer tips på några bra övningar att göra ute. Se till att värma upp lugnt och jobba gärna med rörligheten innan du sätter igång ditt träningspass.

 1. Utfallsgång
 2. Armhävningar
 3. Grodhopp
 4. Löpning i backe eller intervaller
 5. Burpees
 6. Dips
 7. Jumping jacks
 8. Plankan på händer

Fördelar med att träna ute

 • Ger dig frisk luft
 • Ger ökad energinivå
 • Ger dig D-vitamin
 • Minskar spänningar och stelhet
 • Minskar irritation
 • Minskar depression
 • Är lättillgängligt
 • Är gratis när du tränar på egen hand
 • Är roligt!

Det finns många studier som jämför inom- och utomhusträning. De flesta av dem visar att utomhusträning ger ett förbättrat psykiskt välbefinnande, jämfört med att träna inomhus. Träning i naturliga miljöer förknippades med större känslor av livskraft och gav ökad energinivå. Dessutom minskade spänning, irritation och depression. Deltagarna rapporterade också mer glädje och tillfredsställelse och uppgav att de var mer benägna att upprepa aktiviteten.

Vi säger som en av våra medlemmar: ”inne är ute och ute är inne!”

Träningskläder

Utomhusträning är väldigt enkel och ren. Ändock kan ett par bra träningsskor och bekväma träningskläder göra hela upplevelsen bättre. Vi rekommenderar att du under vinterhalvåret klär dig lager på lager för bästa effekt. Detta gör att du kan röra dig fritt och kan ta av dig om det blir för varmt. Glöm inte mössa och vantar när det är kallt ute!

Utomhusträning

Idén bakom True Workout har sitt ursprung i upplevelsebaserad träning. Vi bedriver utmanande träning på din nivå, utomhus, och året runt. Vi tränar utomhus i alla väder, och kör hela vintern också. Våra pass blandar övningar och upplägg och vi använder kroppen som redskap och naturen som gym.

Prova gärna vår utomhusträning gratis! Är du nybliven förälder har vi även grupper med barnvagnsträning för att träna ute.

 

Gratis prova-på pass!

 

träna ute