fbpx

Tips på att hinna med träningen i Julstressen

Under högtider så som jul och nyår blir många stressade över att få ihop livspusslet. Hinna umgås med familj och släkt, ordna med festligheter, fixa middagar och kanske även arbeta. Det leder ofta till att vi prioriterar bort träningen. Dock är det när vi är som mest stressade som träningen kan vara vår stora räddning.

 

Stress bryter ner våra kroppar och kan orsaka förkylningar och andra sjukdomar, sömnproblem, huvudvärk och utbrändhet. Träning kan motverka detta genom att bland annat stärka immunförsvaret och återhämtningen. Träning utsöndrar också ett stresshormon som gör att kroppen lär sig hantera stress bättre. Det är därför viktigt att få in träningen som rutin under vardagar men också under stressiga perioder så som högtider.

 

Tips på att hinna med träningen:

  • Lås dig inte vid att träningen måste vara 1 h lång. Träna 15 min om det är allt du hinner med. Regelbundenheten är viktigare än längden på passen.
  • Planera in din träning i din kalender.
  • Träna hemma eller utomhus istället för att ta dig till ett träningscenter eller gym när du har ont om tid.
  • Sätt små delmål som motiverar dig.
  • Börja dagen med träning eller ta en paus när du känner dig som mest stressad.

 

Balansen mellan träning, hälsosam mat och återhämtning kan kännas svår att hitta men handlar om att skapa en livsstil du vill leva med resten av livet. Tänk därför inte bara kortsiktigt utan skapa vanor precis på samma sätt som du gör med andra sysslor i livet. Ta hjälp av ett proffs för att lägga upp en plan eller varför inte prova vår PT online?

 

Lycka till!