fbpx

Ingela Bjurhager

Franchisetagare

True Workout Sjöberg

Ingela Bjurhager är franchisetagare, gruppträningscoach och PT på True Workout Sjöberg.

Ingela är en friluftsintresserad person som gärna tränar ofta och varierat– på det egna schemat finns både löpning, simning, styrketräning, rörlighetsträning, yoga och cykling, men ibland också klättring och laserspel(!).

Hon bor i Sjöberg med make och två barn.

 

Vem är Ingela som coach och tränare?

Ingela startade True Workout Sjöberg hösten 2020, efter att först ha utbildat sig till personlig tränare på The Academy och drivit eget som personlig tränare en tid.

Ingela är engagerad, personlig och engagerar sig i varje person hon har framför sig på passen.

Utbildningar:

  • Lic. Personlig tränare
  • Gruppträningsinstruktör

Spetskompetenser:

  • Funktionell träning
  • Styrketräning

 

True Story – Ingela Bjurhager, franchisetagare

Vem är du?

Jag är född 1978 och har sedan barnsben varit aktiv och tyckt om rörelse. Jag var inte alltid bra på gymnastiklektionerna men tyckte att idrott var väldigt roligt. Jag hade viss fallenhet för explosiva rörelser (t ex sprint) och minns att jag var ganska stark.

Som barn och tonåring testade jag på en massa olika sporter – simning, judo, karate, löpning, friidrott, kajakpaddling, ridning gym, styrketräning m.m. – men utan att egentligen fastna för något.

När jag var 18 år utvecklade jag ätstörningar och träningen förvandlades till tvång. Trots att jag återfick normalvikt inom några år satt fixeringen vid mat kvar i 15 år, tills jag fick mitt första barn. Först då vågade jag ”släppa taget”, men hamnade i stället i ett läge där stress och jobb gjorde att jag slutade träna helt, vilket försämrade min hälsa och kondition maximalt.

Med hjälp av en fantastisk PT hittade jag till slut vägen: började äta och träna bra, och utbildade så småningom mig själv till personlig tränare. Detta tycker jag är viktigt att nämna; många tror att man som personlig tränare alltid har varit på ”rätt spår” och alltid tränat, men för min del har vägen hit verkligen varit en lång resa som gett mig viktiga insikter.

 

Utöver träningen lyssnar jag mycket på musik, tycker om att jobba i trädgården och läsa romaner – gärna klassiker. Jag har tidigare forskat inom materialvetenskap (på bl. a. nedbrytningen av Vasaskeppet!). Den bakgrunden har jag stor nytta av när jag läser nya tränings- och hälsorön, eftersom jag till viss del kan bedöma kvaliteten och trovärdigheten i studier som görs.

 

Varför tränar du?

Jag mår väldigt bra av att träna, jag är lite beroende av det känner jag. Att inte träna gör mig rastlös och på sämre humör – det börjar krypa i kroppen. Att träna gör mig snällare, mer tolerant, mer klarsynt och en bättre person helt enkelt. Träning är så mycket mer än bara puls och styrka: det gav mig egentid när barnen var riktigt små, och nu ger det mig ofta gemenskap med andra, inte minst med familjen.

 

Vad är det du tycker bäst om med True Workouts träning?

Den är helt annorlunda än all annan grupp- och gymträning jag har testat på – och då har jag ändå provat ganska mycket!

Jag är lite av en individualist som gärna springer ensam, simmar ensam, cyklar ensam, lyfter ensam, men True Workout:s pass ger enorm energi. Man pressar sig lite extra men får också chansen att ge av sin ork till andra. Jag upplever samma sak när jag coachar: jag och gruppen är ett team, och vi tar oss igenom passet tillsammans.

Variationen och alla de roliga övningarna är ytterligare ett stort plus. Inget pass är det andra likt, och instruktören anpassar alltid efter dagsform och personerna hen har framför sig.

Sist men inte minst ger passen både styrka, kondition, koordination och rörlighet – något som vi alla behöver.

 

Har du något tips, råd du vill dela med dig av?

Har du inte testat att lyfta tungt, testa det! Varför inte prova ett av våra styrkepass?

Och tjejer, var inte rädda för att bygga för mycket muskler. Det krävs i regel hård och disciplinerad träning för att ens lägga på sig några få kilo muskelmassa om man är kvinna.

Killar får gärna våga sig på gruppass i större utsträckning.

Till slut uppmanar jag alla som tränar att fråga sina coacher mer. Tiden på passet är din, och du kan få många bra tips helt gratis om du bara frågar! Inga frågor är för dumma eller konstiga.

 

Hur kommer det sig att du tog steget till att öppna ett eget True Workout-center?

Jag hade kört eget som PT ett tag, och tränade utomhus med klienterna eftersom jag inte hade ett center. Sedan kom möjligheten att öppna ett i området där jag bor, och då kunde jag helt enkelt inte låta bli! Först tänkte jag göra allting själv, men insåg att franchise-modellen passade mycket bra. Återstod bara att hitta en bra franchisegivare. Efter lite letande hittade jag True Workout. Vi har samma värderingar kring träning och hur träningsupplevelsen bör vara och resten är, som man brukar säga, historia! ?