fbpx

Helena Lundberg

PT och coach

Helena är PT på True Workout Vasastan.

Helena har en bakgrund som löpare och längdskidåkare men tränar även gärna människor som vill komma igång och hitta motivation, träningsrutin och se resultat av målmedvetenhet.

Vem är jag som coach och tränare?

Jag är nyfiken, vill alltid veta mer för att hitta just den här människans triggerpunkter för att nå sina mål. Min största egenskap, som funkar både som personlig tränare men även i min vardag är tålamod och jag vill gärna lära andra människor att träna sitt tålamod, vilket behövs om man ska börja träna, förbättra sin miltid eller bygga en hållbar kropp för resten av ens liv. Jag förespråkar ”Skynda långsamt” där just tålamod är en stor faktor men när just tålamodet får sitt utrymme i träningen kommer också resultaten istället för skador och en icke sammanhängande träningsperiod. Våga ge din träning tid, det är en investering i ditt liv, och förhoppningsvis för resten av ditt liv.

För mig är utomhusträning en självklarhet och inget väder är egentligen för dåligt, snarare tvärtom, ju tuffare väder desto bättre, då bygger vi pannben och känslan efter ett pass i snålblåst, ösregn och några få plusgrader är stolthet, styrka och att ingenting är omöjligt. Belöningen är sedan en solig julidag med ett svalkade dopp efter träningen.

/Helena

Bakgrund:

Jag är från snörika Jämtland och är uppväxt med skidor, både utför som på längden och har tävlat i längdskidor sedan jag var barn. På somrarna blev det istället terränglöpning och med 20 år i snöfattiga Stockholm har löpning blivit en huvudsyssla. Jag springer gärna maraton och inser att ju fler jag springer desto svårare blir det, det är en fascinerande sträcka.

Erfarenhet:

11 Stockholm marathon.
Paris marathon.
Rom marathon.
Axa fjällmarathon, Vålådalen.
Matterhorn Ultraks, Zermatt.
3 Vasalopp.
Lidingölopp.
Halvmaraton.
Millopp.

Utbildningar:

  • Lic. Endurance Personal Trainer från Konditionsidrott, med inriktning på uthållighetsidrotterna löpning, längdskidåkning, cykling och simning.
  • Lic. Löpcoach.
  • Löpanalys.
  • Konditionstester.

Spetskompetenser:

  • Löpning, från nybörjare till att finputsa det personliga rekordet, oavsett sträcka. Att bygga en stark löparkropp utan skador.
  • Längdskidåkning.
  • Ge människor tålamod, behövs i allt från att komma igång till att träna inför maraton.