fbpx

Stafettvasan

Träna inför Stafettvasan

Stafettvasan är ett lopp och en stafett där du och 4 vänner eller kollegor delar på 90km sträckan. Stafettvasan är ett roligt lopp där man får möjlighet att stärka sammanhållningen, njuta av naturen och utmana sig själv. Det roliga med att vara i lag är att man får vara en del av något större och bidra till den gemensamma upplevelsen och resultatet. Ibland kan det resultera i att man kanske pressar sin kropp lite mer än vad den klarar av eller är van vid. Det kan vara svårt att veta var man ska lägga ribban och hur man ska fördela ansträngningen genom loppet. Är man ovan vid att åka fort eller att åka skidor överhuvudtaget rekommenderar vi att man förbereder sig väl och tränar på rätt sätt inför loppet.

Inför ett lopp som Stafettvasan är det framförallt viktigt att stärka upp bålen och musklerna kring knäleder och fotleder. Den repetitiva rörelsen med stavarna förutsätter också god styrka och rörlighet i axelleder. Att träna uthållighet och snabbhet är viktigt om ni som lag eller du som individ vill prestera eller nå ett specifikt mål. Vi hjälper er med ovan samt förser er med ett träningsprogram.

Detta är ett toppentillfälle för vänner, kollegor eller företag att stärka gemenskapen och jobba på samarbetsförmågan, och på köpet förbättrar ni fysik och hälsa. Vi kan erbjuda individuell träning, i par eller mindre grupper men också löpkurser eller friskvård för större grupper eller hela företag. Tveka inte att kontakta oss för att försäkra er om att få ut det maximala av Stafettvasan!