fbpx

Sjöbergsloppet 2023

Varmt välkommen till Sjöbergsloppet 2023! Vi hoppas på en härlig löparupplevelse för både barn och vuxna i vårt vackra område. För anmälan till och information om eventet, se texten nedan.

Sjöbergsloppet 2023

Köp & anmälan – 2 steg

STEG 1: köp av startbevis sker via True Workouts webshop (se knappen nedan). I shopen kan du välja att köpa en eller flera startbevis för vuxen/barn. Betalning sker direkt i samband med köp i webshopen.
Pris vuxen: 250 kr. Pris barn t o m 12 år: 150 kr.
Återbetalning görs i händelse av sjukdom/olycka och vid uppvisande av läkarintyg.

STEG 2: anmälan av deltagare görs genom att du mailar namn, efternamn och ålder på samtliga deltagare till sjoberg@trueworkout.se
I och med anmälan godkänner du också hanterande av personuppgifter för den eller de som anmälan gäller.

Datum & starttid

Eventet hålls lördagen den 10 juni. För säkerhets skull står vuxna utan barn först i startfållan, därefter placeras vuxna med barn, och sist vuxna med barnvagnar. Efter genomfört lopp får alla deltagare en medalj. Barnen får dessutom en goodie-bag från vår sponsor Sjöbergshallen.

Tider:
09.30 – Samling
09.50 – Gemensam uppvärmning i startfållan
10.00 – STARTSKOTTET GÅR!

Nummerlappar & tidtagning
Varje deltagare får en nummerlapp. Nummerlappar hämtas ut i gymet True Workout Sjöberg, Lomvägen 25, t o m kl. 16.00 dagen innan eventet.
En display som visar tiden kommer att finnas på plats vid start/målgång. Registrering av tid för målgång sker genom att du som deltar noterar din sluttid och meddelar denna till funktionär. Resultaten kommer att publiceras på denna websida efter loppet.

Hitta till evenemanget
Plats för start/målgång är ängen i Sjöberg, Morkullevägen. Koordinater på Google Maps: 59.428526780813144, 18.00256158612053

Buss – färdas du kommunalt kan du ta buss 607 eller 627. Närmaste busshållplats heter Sjöbergs centrum.

Bil – kommer du med bil finns följande parkeringsmöjligheter:
Parkering mittemot Sjöbergshallen (Lomvägen 25 – ca 200 m från start/målgång). Här gäller P-skiva och en timmes parkering.
Parkering längs gatorna i området nära start/målgång. Här gäller kommunens regler för uppställande av fordon: https://www.sollentuna.se/trafik–resor/Parkering/

Sträckning & karta
Eventet inbegriper två lopp: ett lopp for barn (800 m) och ett lopp för vuxna (5 km). För sträckning, se karta nedan. Båda loppen startar samtidigt. Barnloppet går bara längs en del av banan. Banans sträckning markeras med ca 1 meter långa rödvita plastband som knutits fast runt träd/stolpar och svarta pilar på vitt papper. Utmärkning av bansträckning kommer främst att ske på de platser där sträckningen behöver förtydligas, så som vid skarpa hörn/riktningsändringar. Vid start/målgång finns en bred fålla med stakkäppar/rödvita plastband.
Banan går både på asfalt och grusväg. Vissa sträckor inbegriper uppförsbackar. På vissa platser korsas övergångsställen och allmän väg. Här är det extra viktigt att du som deltagare ser dig för. Funktionärer med gula västar kommer att finnas utstationerade längs banan för att guida dig som springer.

Vätskekontroll & toaletter
En vätskekontroll med vatten kommer att finnas på ängen vid start/målgång (se karta). Ta också gärna med egen dryck och picknick att äta efter loppet!
Eventet har inte egna toaletter. Vi hänvisar till den Baja-maja som finns uppställd nere på stranden vid Fasanviken, och som passeras av de som väljer att delta på 5 km-loppet.

Säkerhet & sjukvård
Målsmän ansvarar för minderåriga, och rekommenderas att springa tillsammans med dem.
Du som deltagare måste ha en giltig hemförsäkring eller försäkring av annat slag som täcker eventuella personskador.
Vid starten kommer vuxna utan barn stå först i startfållan, därefter kommer vuxna med barn och sist vuxna med barnvagnar. Det är inte tillåtet att delta i loppet på cyklel, sparkcykel, skateboard, inlines etc. Däremot är barnvagnar tillåtna. Hundar får vara med på ängen men däremot inte följa med deltagare runt banan under loppet. Hundar ska alltid hållas kopplade.

En första-hjälpen-station kommer att finnas på ängen vid start/målgång och markeras med beach-flagga (se karta). Här finns utbildad sjukvårdspersonal på plats för att hjälpa till vid mindre skador.
Funktionärer (med gula västar) har inte rätt att dirigera/stoppa trafik, men kan tillfälligt stoppa löpare för att göra övergång säkrare. Funktionärerna står i direktkontakt med eventets sjukvårdspersonal om olyckan skulle vara framme.

Arrangörer & kontaktinformation
Arrangör av Sjöbergsloppet är True Workout Sjöberg i samarbete med Villaföreningen Sjöberg.

Kontaktinformation True Workout Sjöberg:
sjoberg@trueworkout.se
08-12 20 12 25
070-293 88 83 (Ingela Bjurhager, evenemangsansvarig)

Adress för uthämtning av nummerlappar:
True Workout Sjöberg, Lomvägen 25