fbpx

Motion och fitness när vi åldras

Motion och hälsa

När du åldras är det viktigare än någonsin att ha en aktiv livsstil. Regelbunden motion hjälper till att öka din energi, behålla din självständighet och hjälper till att hantera symptom på sjukdom eller smärta. Motion kan även vända många av symptomen på åldrande. Motion är inte bara bra för din kropp, det är också bra för ditt sinne, humör och minne. Oavsett om du i allmänhet är frisk eller har en sjukdom så finns det många sätt att bli mer aktiv, förbättra självförtroendet och öka konditionen.

Att börja eller upprätthålla regelbunden motion kan vara en utmaning när man blir äldre. Du kan känna dig avskräckt på grund av sjukdom, pågående hälsoproblem, eller känna oro för att få skador eller ramla. Eller, om du aldrig har tränat tidigare, kanske du inte vet var du ska börja. Eller kanske tror du att du är för gammal eller för svag, eller tycker att träning är tråkigt eller helt enkelt inte för dig.

Även om dessa kan tyckas vara goda skäl att sakta ner och ta det lugnt när du blir äldre, är det faktiskt ännu bättre skäl för att sätta igång. Motion kan aktivera ditt humör, lindra stress, hjälpa dig att hantera sjukdomssymptom och smärta, och förbättra din övergripande känsla av välbefinnande. I själva verket är motion nyckeln till att hålla dig stark, energisk och frisk när du åldras. Och det kan även vara roligt, särskilt om du hittar likasinnade att träna med.
Därför har vi startat True Workout Senior!

 

Seniorträning i Stockholm

True Workout Senior erbjuder gemenskap och rolig träning och motion i Vasastan. Vi gör det gärna utomhus och året runt men vi har också en PT-studio för de som vill träna ensam eller i liten grupp. Med en stor portion entusiasm och varierande upplägg bedriver vi Seniorträning i Vasaparken. Med anpassade, funktionella och utmanande rörelser skapar vi en träningsupplevelse för dig som vill njuta av livet obehindrat och självständigt.

Läs mer och gör din anmälan här!