fbpx

Mot utanförskap, för mänskligheten

10 oktober – mot utanförskap, för mänskligheten

TRUE WORKOUT CHARITY


Vad: Välgörenhetsevenemang
När: Lördag den 10e oktober kl.10:00
Hur: Träningspass, föreläsning och ”en tiggares historia”
För vem: För alla som vill bidra till större gemenskap, mindre utanförskap och en bättre värld.
Varför: För att utanförskap är ett problem som är stort och som yttrar sig på väldigt många sätt.
Pris: 50:- (Men vi hindrar självfallet ingen att donera mer)

Utanförskap eller gemenskap?
Varje dag ser vi utanförskap som tar sig i uttryck av fördomar, rasism och förtryck. Vi tror att mycket av det beror på rädsla, brist på kunskap och framförallt brist på empati. Vi är rädda för det främmande, blir matade med felaktig information och tar oss inte tid att se människan framför oss.Vi tar oss inte tid att sätta oss i den här människans skor. Vi tar oss inte tid att förstå.

Ett samhällsproblem
Vi vill ta tillfället i akt att göra något för en person som dagligen hoppas på att skramla ihop pengar till mat och som dagligen hoppas på att kommande natt inte ska bli alltför kall. Trots hans livssituation så hälsar han, med ett leende, på fler personer på en dag än vad de flesta av oss gör på en månad. Trots det så kommer han förbi True Workout med ett leende och frågar om vi har några pantburkar till övers. Jean, är en tiggare. Jean är inte ensam. Jean möts tyvärr, precis som många andra, av utanförskap istället för gemenskap.
Hjälpa flyktingar
Det här är Jean!
Han är 25 år gammal och bor på Drottninggatan med sin fru Doina. De har varit ett par sedan 10 år tillbaka och de har 3 barn hemma i Rumänien. En son på 7 år, en dotter på 5 år och en till son som är under 1 år gammal.
På frågan ”vad har du för drömmar?” svarar Jean:
– Jag vill jobba, med vad spelar ingen roll, för att kunna vara med familj och för att kunna ge mina barn en ljus framtid.

Jean symboliserar utanförskap. Han är en representant för alla de människor tvingas lämna sin familj och hem i förhoppning om en bättre framtid. Han hoppas att ett liv på gatan i Sverige kan vara början på ett bättre liv än den plats han kommer ifrån. Tillsammans kan vi hjälpa utsatta människor som Jean och bidra till en drägligare situation

Lösning
Rädsla, brist på kunskap och brist på empati tror vi ligger till grund för denna utanförskap. Tyvärr är det de som ropar högst som skapar ”sanningen”. Som vi vet är det sällan de mest vettiga som ropar höst.

Argument som ”Hen har telefon” och ”Det är organiserad brottslighet” tas ofta upp. När blev ägandet av en telefon en markör för ekonomisk tillgång. Varenda 9-åring i innerstaden springer runt med en Iphone i handen (kan de försörja för en familj) och undersökning på undersökning fastslår att det inte finns någon organiserad brottslighet i tiggeri,

Vi älskar vårt jobb för vi vet att vi förändrar människors liv till det bättre. Vi älskar att inspirera andra, för det inspirerar oss. Allt vi gör går ut på att minimera trösklar och maximera de positiva upplevelserna. True Workout är välgörande träning i alla bemärkelser… För dig och för din omgivning.

Vi, du och jag, har faktiskt makten att påverka och förändra deras situation. Vi har makten att påverka och förändra situationen i världen. Du och jag har möjligheten att göra skillnad. Varje dag!

Lördag den 10 oktober förändrar vi världen tillsammans Men vi uppmanar dig att påbörja förändringen redan idag!

SPRID OCH DELA DETTA VIDARE! ♥