fbpx

Lyckas med din träning

Du skapar din egen verklighet

Att lyckas med din träning handlar mycket om dina tankebanor. Det du tänker, blir din verklighet. Vare sig du tänker att du klarar det eller inte så har du rätt! Många är inte ens medvetna om hur de tänker i vardagen, om deras tankar är positivt eller negativt laddade. Dag ut och dag in snurrar självkritiska tankar. För stor självkritik är en av dagens sjukdomar.

 

Precis som vi skapar muskelminne och automatiskt kommer ihåg hur en rörelse ska utföras, fungerar tankebanan likadant. Ett invant tankesätt blir ”vanligt”,  som att gå eller springa. Om vi ofta väljer att tänka på oss själva som för dåliga eller inte bra nog, så kommer hjärnan automatiskt att välja den tankebanan nästa gång en utmaning står framför dörren. Här blir vår medvetenhet mycket betydande och det blir viktigt att ifrågasätta sig själv: ”varför tänker jag så här just nu?” och utifrån den frågeställningen hitta nya vägar för hjärnan att ta.

 

Prova att tänka annorlunda för att lyckas med din träning

”Glaset är halvfullt istället för halvtomt.”

Testa att sätta upp mål och fokusera på dessa mål med en positiv inställning och, precis som våra idrottsstjärnor, visualisera dig själv klara målet. Det är ingen slump att våra stjärnor är duktiga på vad de gör. Precis på samma sätt kan du lyckas med din träning.

 

Detta kan alltså vara betydande för om du lyckas eller ej, vare sig det gäller träning, karriär, förhållanden eller vardagliga sysslor. Du ansvarar själv för dina val och känslor, så utmana dig själv och ge dig själv chansen att testa nya tankesätt. Kanske det slutar med att du klarar stora mål här i livet. Vågar du ta risken att vinna?

 

♥ Ett annat bra tips för att lyckas med din träning är att sätta upp ett träningsprogram.