fbpx

Kost och träning

Kost och träning

Hur viktig är kopplingen mellan kost och träning? Det är kosten som avgör hur väl du tränar, hur väl du återhämtar dig och hur mycket du utvecklas. Kost och sömn är det som lägger grunden till hur utvilad du är och med vilken energinivå du bemöter din träning. Det är kost och sömn som avgör hur väl kroppen får återhämta sig efter utförd träning. Det är kosten som avgör hur mycket du får ut av varje träningspass. Kost, och sömn, är alltså viktigt.

De flesta som börjar träna startar oftast med just det, att träna. En del gör även i samband med träning en förbättring i sin kost vilket ofta leder till bättre resultat men även en förhöjd träningsupplevelse. Väldigt få (läs nästan ingen) prioriterar kvalitativ sömn.

Att veta vad man som tränande individ ska äta för att få ut maximalt av sin träning är inte alltid lätt. Vår rekommendation är att grunden, som för alla, består av bra råvaror men individualiseras för dig utifrån vad, när och hur just du tränar.

Kost och träning rådgivning

Vill du ta din träningsupplevelse och din utveckling till nästa nivå? Kontakta oss via mail eller kom förbi något av våra center en kostnadsfri konsultation där vi kan hjälpa dig att nå just dina mål.