fbpx

Intervju: Eddie Läck

Vår praktikant Alex Fierro ställer vår PT-kund och NHL.proffs Eddie Läck mot väggen

Alex: Tjena!

Eddie: Tja!

Alex: Kan du berätta lite om vem du är.

Eddie: Jag är Eddie Läck, hockeymålvakt. Kommer från Norrtälje från början, nu spelar jag i Vancouver Canucks.

Alex: Vart bor du någonstans? Hemma i Sverige eller i Kanada?

Eddie: Jag bor hemma i Sverige på somrarna och där borta i Kanada under vintrarna.

Alex: Kan du beskriva ungefär hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?

Eddie: En normal arbetsdag brukar se ut så att jag tränar på morgonen, fysövningar och jag är även ute på isen. Senare mot kvällen ägnar jag antingen tiden åt återhämtning eller så är det matcher som gäller.

Alex: Hur ser dina målbilder den närmaste tiden?

Eddie: Målen den här sommaren är väl att bli mer, rörlig, flexibel men också stark i rörligheten, att bli mer mobil. Bortsett från det så ska jag göra mycket rehabträning för att bli kvitt alla mindre skador som kan uppkomma under långa säsonger.

Alex: Har du någon förebild, möjligtvis inom träningen?

Eddie: Det är väl Lucas, hehe.

Alex: Vad fick dig att börja hos True Workout?

Eddie: Jag fick Lucas rekommenderad av en kompis, sedan så pratade jag och han via telefon, det kändes som att vi klickade direkt. Efter det kom han över till mig i Vancouver och nu är jag här.

Alex: Du har redan tränat här under ett litet tag. Vad tycker du om det hittills?

Eddie: Den har varit riktigt bra, jag känner att den är välanpassad precis för mina behov. Tidigare har jag kört vad alla andra i laget kör, vilket inte är så väl anpassat efter mig, så detta kommer att hjälpa mig.

Alex: Hur tror du den här träningen kommer att påverka din hockeykarriär?

Eddie: Jag tror först och främst att det kommer bli riktigt bra inför nästa säsong, det är väl det som är målet. Men funkar det den här sommaren så är det självklart att jag fortsätter resten av karriären.

Alex: Har du något/några träningstips till allmänheten?

Eddie: Träningstips… att hitta ett tydligt ”varför” man tränar samt ha kul på vägen. För min del är det att bli en bättre ishockeyspelare, för då blir jag glad.

eddie läck