fbpx

Hur når jag mina mål?

Hur når jag mina mål?

hur når jag mina mål

Rutiner är till stor del det som hjälper oss att nå våra mål långsiktigt så väl som kortsiktigt. Det kan handla om att boka in tvättstugan på söndagarna för att ha rena kläder till veckan, eller att träna regelbundet för att orka springa ett lopp.
Jag möter dagligen kunder som känner att de vill göra en förändring, oftast inom hälsa, träning eller kost. De flesta gånger har målet funnits där länge men aldrig uppnåtts. Sanningen är den att vägen inte är så lång egentligen. Det finns massvis av små handlingar du kan göra för att nå dessa mål, du måste bara VÄLJA att VILJA göra det. Ofta kommer ursäkter som att ”jag hinner inte” eller ”det kom annat i vägen”, men det handlar egentligen bara om en sak. Prioritering.

Du har ETT liv och du vet aldrig vad som egentligen kommer att hända härnäst, så ta vara på den tiden och prioritera dig själv!

 

Mål och Rutiner

Precis som att du borstar tänderna innan du lägger dig eller bokar in möten på jobbet kan du boka in egentid (träning etc) och göra det till en rutin.

Planera in tiden, då vet du att det blir av.
Se det som en läkartid – du gör det för att det är en bokad tid som är bestämd sedan innan. Det handlar ALLTID om prioriteringar. Vad väljer du att prioritera under din dag? Ställ dig själv frågan; ”hur mycket vill jag det här?” Och utifrån ditt svar så planerar du in hur mycket/lite tid du ska ägna åt det du vill uppnå/förbättra.
Inga ursäkter.

Många tänker ”jag gör det sen”, men så blir det inte av. Det är HÄR som din planerade tid kommer att ge dig fördelar. Är det inte inplanerat så finns det alltså ett val och då blir ofta valet det lättare alternativet. Vilket innebär att hjärnan väljer den ”vanliga vägen”, alltså att inte göra det som är nytt och ovanligt (som att jobba inför ett nytt mål).
Vad har du för mål och vad behöver du för rutiner? Ge dig själv några minuter att fokusera på vad DET är du vill och hur mycket du vill det.

Tips på rutiner:

Morgonrutin

Vill du bli rörligare? Använd då tiden när du stiger upp ur sängen till att sträcka ut dig. Det är ett guldtillfälle då kroppen är avslappnad och fortfarande varm från att ha legat under ett täcke hela natten. Använd tiden till att tänja ut de stela muskelgrupperna du vill förbättra rörligheten i.

Lunchrutin

Eller handlar det om att du behöver koppla bort vardagsstressen? Ge dig själv några minuter på lunchen till att slappna av (ex meditera). Sätt upp samma tid varje dag!

Träningsrutin

Planera in din träning i veckan, skriv upp vilka dagar och tider det ska ske. Utan planeringen kommer din viljestyrda hjärna att bestämma, vilket innebär att vägen till att uppnå det mål du har kan bli onödigt lång.

Ta dig tiden att fundera över dina mål, prioritera in det i ditt schema och gör det till en rutin, så ska du se att ditt liv kan ta fantastiska vändningar åt det bättre!

Lycka till,
Paulina, Coach och Personlig Tränare