fbpx

Gratis träning för barn och ungdomar

BUS – Träning för alla barn och ungdomar upp till 18 år

True Workout erbjuder gratis träning för barn och unga upp till 18 år. I ett samarbete med Hägersten – Liljeholmen stadsdelsförvaltning och fältassistenterna startar vi projektet BUS (Barn och Ungdomssatsningen). Från och med den 26 juni har alla ungdomar möjlighet att träna utomhus tillsammans med oss. ”Att stärka barns fysiska och mentala förutsättningar känns extra viktigt i tider som dessa”, säger initiativtagaren och grundaren av True Workout Lucas Fierro Smith.

Nu slår idrottsforskarna larm.
– Det är en stor samhällsutmaning att få unga att vara mer fysiskt aktiva, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning och ansvarig för rapporten. Det räcker inte att öka antalet idrottslektioner i skolan. Det behövs även idrottsföreningar, attraktiva utemiljöer och engagerade föräldrar.

Som en motreaktion på den senaste tidens utveckling välkomnas alla sommarlediga ungdomar att träna gratis. BUS-projektet är en barn och ungdomssatsning för att skapa fler och mer varierade träningstillfällen för unga. Träningspassen bedrivs utomhus och är öppna för alla, oavsett erfarenhet och vana. För att delta behöver du inget annat än din egen kropp och en vilja att utvecklas. Vår förhoppning är att vi kan inspirera fler att ge sig ut i naturen och fylla lungorna med frisk luft och få ta del av underbara träningsupplevelser.

Projektet BUS, gratis träning för barn och ungdomar

Projektet är ett samarbete med Hägersten – Liljeholmen stadsdelsförvaltning och fältassistenterna, även polisen är informerade och stödjer initiativet. ”Inom kort hoppas vi även att få med oss det lokala näringslivet så att projektet kan utvecklas till något större och i fler stadsdelar”, säger grundaren och tillika VD Lucas Fierro Smith. -Vår första målsättning är att skapa en hälsosam, utvecklande och naturlig mötespunkt för ungdomar och vuxna. Nästa steg är att erbjuda ledarskapsutbildningar för ungdomar, och slutligen hoppas vi kunna erbjuda ungdomar sitt första jobb. Det är allmänt känt att träning lägger grunden för vår fysiska hälsa. Vår erfarenhet är att träning bygger mer än bara fysisk hälsa, det bygger var och en av oss, vår självkänsla och vårt självbestämmande. Vi tror att detta projekt inte bara kommer ungdomarna till nytta, vi är övertygade om att det även kommer resten av samhället till nytta. Träningen får inte bli en segregationsfråga, träningens goda effekter skall tillfalla alla, tillägger Lucas Fierro Smith.

BUS-Summercamp 2017

Start: 26 Juni
Plats: True Workout (Liljeholmsvägen 34, vid T-bana uppgången till tvärbanan)
När: Måndagar kl 12.00, tisdagar kl 18.00, torsdagar kl 18.00.
Kläder: Bekväma kläder för träning och anpassat efter väder.

Övrigt: Skulle du av någon anledning bli sen så hittar du oss vid fruktparken (leta efter vår vita flagga).

Har du fler frågor, vill anmäla dig till ett pass eller komma i kontakt med oss
info@trueworkout.se
08-55109933

I samarbete med:

gratis träning för barn