fbpx

Funktionell träning

Funktionell träning

Funktionell träning är ett uttryck som används flitigt i tid och otid, det har blivit ett modeord i träningssammanhang, men vad betyder det egentligen? Vi definierar funktionell träning som träning som underlättar din vardag och hjälper dig att leva det liv du önskar att leva. Funktionell träning ska ge dig möjligheten att leva ett obegränsat liv och innebär alltså att du tränar på ett varierande sätt som gör dig stark, rörlig och fri att leva det liv du vill leva. Så vad som är funktionellt för mig och för dig kan vara helt olika beroende på vilka krav våra liv ställer på oss.

funktionell träning

Utveckla muskler, styrka, rörlighet, balans och smidighet – funktionell träning

Att träna funktionellt betyder att du utvecklar styrka, rörlighet, smidighet, balans och koordination. Allt det som gör din fysik så funktionell som möjligt. Det kan betyda att man springer, hoppar, häver, drar, pressar, balanserar och rör sig i så många vinklar och riktningar som möjligt. Det kan vara lågintensiv och högintensiv träning med varierande upplägg och intensitet.

Funktionell träning på True Workout

När vi på True Workout definierar funktionell menar vi:

Stärkande träning – Träningen skall bygga mer än bara en stark fysik, den skall stärka var och en av oss, vår självkänsla, vårt självbestämmande och ge oss valfrihet.

Personlig Träning – Oavsett om du tränar i grupp eller med en personlig tränare så skall du bli sedd, vår uppgift är att göra träningen personlig och erbjuda något som passar dina förutsättningar och mål.

Utmanande träning – Det vill säga att vi ändrar rörelser, varianter av övningar, arbetstiden, vilotiden, belastning m.m. för att konstant utvecklas och lägga en god grund att stå på.

Medveten träning – Vi vill att du stannar upp, känner efter och reflekterar så att du alltid tar med dig nyvunnen insikt.

Vill du börja med funktionell träning?

På True Workout är målet att utveckla människor. Vi bedriver ovan träning utomhus, online, i PT-studio, ute hos företag och föreningar. Vi vill hjälpa så många vi kan. Vi finns bara ett mail bort så hör gärna av dig! Läs mer om vårt träningsutbud under tjänster eller anmäl dig till vår gruppträning nedan.

Boka Tid

 

Funktionell träning hemma

Träning hemma har blivit alltmer populärt då vi sparar tid, pengar och stress. Här kan du läsa mer om hemmaträning.