fbpx

Fettförbränning

Fettförbränning

De flesta associerar fettförbränning till mindre mat och konditionsträning, men vad är fettförbränning och hur uppnår du optimal fettförbränning?

För att förbränna fett så krävs det att du gör av med mer energi än vad du får i dig. När kroppen gör av med mer energi än vad den får i sig så kommer kroppen att konsumera fett, glukos (kolhydrater) eller protein (muskler). Vid kraftig kalorirestriktion och/eller för hög träningsvolym så kommer kroppen att gå ned snabbt i vikt. Dock inte så mycket fett utan mest muskler. Att förbränna 1 kg muskler (ca 800 kalorier) går mycket snabbare än att förbränna 1 kg kroppsfett (ca 7000 kalorier). Snabb viktnedgång leder ofta till muskelförlust vilket gör att kroppskompositionen, trots minskad vikt, blir sämre och mer ohälsosam.

Det vi har märkt är att en kombination av rätt kost för rätt person och en kombination av styrketräning och konditionsträning ger en viktnedgång av fettvikt, utan muskelförlust. Det betyder att styrkan och konditionen bibehålls eller ökar samtidigt som man blir smalare och fastare.

För att uppnå en bra och hälsosam viktnedgång (fettreducering) krävs individuellt anpassad träning och en god kost.

Vill du gå ned i fettvikt? Vi kan hjälpa dig. Kontakta oss via mail eller telefon så börjar vi med en kostnadsfri konsultation där vi kan diskutera vilken väg som kommer ge dig de resultat du vill ha.

fettförbränning

Om du vill veta mer kontakta oss!