fbpx

Eddie Läck intervju

Eddie Läck

NHL-proffs i Carolina Hurricanes2j8uANoo

Varför gjorde du detta, varför tog du beslutet att träna och äta enligt rekommendationerna?
Jag ville utveckla mitt spel som hockey målvakt men även vara lite piggare utanför isen.

Vilka förväntningar mål hade du strax innan avresa?
Jag var skadad när vi började jobba tillsammans så första målet var självklart att bli frisk och kunna gå på is. Andra målet var att få en grundfysik som skulle hjälpa mig att jobba mer upprätt i målet och på så sätt undvika felaktiga belastningar men även göra så att jag räddade fler puckar.

Hur känns det nu efter att du genomfört sommarlägret?
Jag känner mig stolt med vad vi uppnått tillsammans. Precis som med det mesta så var det inte en spikrak väg uppåt men vi har jobbat målmedvetet tillsammans och Lucas har verkligen pushat mig genom de svåra stunderna och fått mig att förstå att om vi gör det här så kommer slutprodukten att bli precis som jag vill ha det.

Har du kommit till insikt med något under denna period?
Att jag inte kan äta gluten. Jag har mått väldigt mycket bättre sen jag slutade och känt att jag har haft mycket mera energi. Jag har också lärt mig att mer inte alltid betyder bättre. Jag har alltid varit bra på att träna hårt men kanske inte alla gånger rätt. Lucas fick mig att inse att jag kunde uppnå bättre resultat genom att ibland skära ner på vissa moment i träningen.

Kommer du göra liknande satsning framöver?
Varje sommar. Lucas är fast med mig nu haha.

Nu i efterhand, blev resultatet som du hade förväntat dig?
Bättre än jag kunnat önska. Jag ville först och främst bara bli frisk men känslan som jag fått på och utanför isen känns som det bästa jag känt mig någonsin. Jag är verkligen redo för säsongen.

Skulle du rekommendera detta till andra hockeyspelare och professionella idrottare?
Jag skulle rekommendera alla som håller på med professionell idrott att göra den här investeringen till sig själva. Det lönar sig inte bara i idrotten utan även för ett bättre liv.